× PREZENTY DLA KOGO NA JAKĄ OKAZJĘ CO POCZUJESZ MIASTA Inspiracje DLA FIRM
Voucher na kurs kulinarny „Wołowina” dla 1 lub 2 osób | Warszawa Mokotów
Voucher na kurs kulinarny „Wołowina” dla 1 lub 2 osób | Warszawa Mokotów

Kurs kulinarny “Wołowina” to genialny pomysł na prezent dla każdego smakosza dań mięsnych. Z tego prezentu ucieszy się każdy fan soczystych steków, chrupiących burgerów i prawdziwego strogonowa! Pora dowiedzieć się, co znaczą magiczne amerykańskie hasła – rare, medium i well done – i w końcu zdecydować się, która z opcji wypieczenia steka jest naszą ulubioną! Wszystko to na profesjonalnym kursie kulinarnym stanie się proste jak bułka z masłem… albo z burgerem!

safety Bezpieczne zakupy
zwrot 14 dni na zwrot
Karta chwilowo niedostępna.

gift Voucher na kurs kulinarny „Wołowina” dla 1 lub 2 osób | Warszawa Mokotów

Do wyboru są dwa stopnie wtajemniczenia. Dla osób dopiero zamierzających rozpocząć swoją soczystą przygodę z “Wołowiną” polecamy pierwszy stopień zaawansowania, czyli kurs “Wołowina I”.

Voucher na warsztaty przygotowywania wołowiny to dobry pomysł na prezent nawet dla osób, które świetnie radzą sobie w kuchni. Podaruj im możliwość rozwoju swoich umiejętności. Ten wyjątkowy kurs kulinarny odbywa się w szkole gotowania na warszawskim Mokotowie, w specjalnie do tego zaprojektowanym nowoczesnym studiu kulinarnym. Zajęcia prowadzone są przez profesjonalny zespół trenerów i asystentów z wieloletnim doświadczeniem w branży. Podczas obydwu kursów do dyspozycji uczestników są najwyższej jakości produkty z własnego importu (produkty etniczne) i gospodarstwa (produkty lokalne).

Pora na niezapomnianą kulinarną przygodę! Wypłyniecie na głębokie wody sztuki gastronomicznej. Szkolenie kulinarne poprowadzi Tom Ekler – specjalista od mięs i wyrafinowanej kuchni, który ukończył z najwyższym wyróżnieniem University of West London (Międzynarodowa Sztuka Kulinarna) oraz  Thames Valley University (Gastronomia i Obróbka Żywności). To autorytet kulinarny z ponad 17-letnim doświadczeniem w pracy w najbardziej renomowanych restauracjach w Polsce i Anglii. Pod skrzydłami takiego szefa kuchni śmiało można zawalczyć o rozwinięcie swojego talentu kulinarnego.

Warto skorzystać z naszego kreatora voucherów, dzięki któremu na białej kartce papieru i tylko przy wykorzystaniu domowej drukarki, stworzysz piękny kupon prezentowy z fantazją – z Twoimi życzeniami, grafikami zdjęciami – z dedykacją dla ukochanego szefa kuchni.

W skład vouchera wchodzi:

  • zaproszenie na kurs kulinarny „Wołowina I’’ lub ,,Wołowina II’’ dla 1 osoby lub dla 2 osób,
  • kreator życzeń (możliwość personalizacji karty podarunkowej),
  • eleganckie opakowanie na voucher (za dodatkową opłatą na specjalne życzenie),
  • wysyłka vouchera pod wskazany adres (za dodatkową opłatą na specjalne życzenie).

Warianty cenowe kursów do wyboru:

  • kurs kulinarny „Wołowina I” w cenie 250 zł/os.
  • kurs kulinarny „Wołowina I” w cenie 500 zł/2 os.
  • kurs kulinarny „Wołowina II” w cenie 300 zł/os.
  • kurs kulinarny „Wołowina II” w cenie 600 zł/2 os.

Wołowina I

Podczas 3-4 godzinnego kursu osoba obdarowana voucherem stanie się prawdziwym mięsnym ekspertem. Niewielka liczba uczestników (8-16 osób) sprawia, że spotkania kulinarne mają kameralny rodzinny charakter. Osoba obdarowana zaproszeniem pozna podstawowy podział wołowiny, nauczy się dostosowywać sposoby obróbki termicznej w zależności od użytej części. Dowie się, czym różni się wołowina polska od południowoamerykańskiej. Pozna tajniki świadomej konsumpcji tego mięsa, czynniki środowiskowe, wartości odżywcze i dowie się, jaką rolę w diecie spełnia to wyjątkowe mięso.

Podczas warsztatów uczestnicy przyrządzą prawdziwe kulinarne klasyki. Będą mieć okazję do stworzenia najsłynniejszego dania kuchni amerykańskiej – perfekcyjnego soczystego burgera. Sekretem i sednem tej potrawy jest dobrze wysmażona i doprawiona wołowina, którą uczestnicy przygotują pod okiem prawdziwego burgerowego mistrza – autorytetu kulinarnego o międzynarodowej renomie. Do dania będą mogli skomponować swoje ulubione dodatki – w ten sposób powstanie właśnie on: burger idealny!

Kolejnym wyzwaniem będzie tradycyjny siekany stek tatarski czy klasyczny strogonow (gulasz na bazie polędwicy wołowej). Pora też na przygotowanie prawdziwego wołowego króla: entrecote aux pommes frittes, czyli steka z antrykotu z frytkami. A na deser? Wisienka na torcie: mus limonkowy na bazie tequili.

Wołowina II

Możesz też wybrać drugą część bestsellerowego szkolenia na temat wołowiny, by pod czujnym okiem szefa kuchni odkryć kolejny stopień wtajemniczenia. Osoba obdarowana voucherem podczas 4-godzinnego kursu dowie się, jak radzić sobie z mniej popularnymi rodzajami mięsa, takimi jak ogon czy poliki, dowie się również, co to właściwie jest consomme, jak przygotować doskonały sos do steka i w końcu – jak zrobić błyskawiczną sałatkę na bazie wołowiny.

Twój mistrz kuchni podczas kursu przygotuje consomme wołowe z julienne z blanszowanej marchewki. Zmierzy się z pierożkami z mięsem z ogona z kolendrą. Na ochłodzenie tej gorącej atmosfery powstanie orzeźwiająca sałatka tajska z wołowiną i sezonowymi owocami. Będzie też coś dla mocnych zawodników – stek rzeźnicki z sosem z czerwonego wina i marynowanego pieprzu. Znajdzie się też część dla wytrawnych koneserów. Poliki wołowe to dla wielu danie-wyzwanie! Nie dla osób po tym kursie! Sztukę ich przygotowywania w pysznym chrzanowym sosie opanują do perfekcji. Szkolenie obejmuje też naukę magii – wyczarowywania pysznych deserów, takich jak mus czekoladowy z wiśniami w alkoholu.

gift Być może spodoba Ci się także...

Zapisywanie

Chwileczkę ...

Czy ta strona pomogła Ci wyszukać prezent?

Zapoznaj się z polityką prywatności, aby dowiedzieć się jak używamy i przetwarzamy Twoje dane.

gift Nasze inspiracje.