Degustacja piw kraftowych, miodów pitnych lub whisky | Warszawa

Oceń ten produkt jako pierwszy Klient


Zarówno w pracy, jak i w kuchni trzeba umieć działać zespołowo – używać dobrze dobranych narzędzi, rozdzielać zadania, być zaangażowanym i działać z sercem. Nic tak nie łączy ludzi, jak wspólne gotowanie. To także najlepsza okazja do poznania się w luźnej nieoficjalnej atmosferze. Degustacja piw kraftowych, miodów pitnych lub whisky pod okiem profesjonalistów to pomysł na bardzo twórcze spotkanie firmowe.
Cena  od 270,00 zł

Dostępność: W magazynie

* Pola wymagane

-- Wybierz --
Cena  od 270,00 zł

Darmowe

DIY - czyli zrób to sam

+30 zł

Ozdobne pudełko

WybierzOpakowanie
Wybierz gotowe opakowanie lub jeden z darmowych szablonów.
Rezygnuje
Wybieram
VoucherPodarunkowy
Zawsze trafiony prezent!
kulinarny voucher prezentowy

KulinarnaMapa Polski
kulinarna mapa Polski
Zobacz lokalizacje
KulinarnaMapa Polski
Tu znajdziesz wszystkie vouchery kulinarne.
Znalezionych lokalizacji 47
 

Opis produktu

Spotkajcie się po pracy w mniej oficjalnej atmosferze, w nowoczesnym studiu kulinarnym usytuowanym w samym sercu Warszawy. To miejsce, które stawia na oryginalne i świeże produkty – można tu zasmakować prawdziwej jakości. W spotkaniu może wziąć udział od 6 do 20 osób. Razem będziecie mogli oceniać różne rodzaje trunków, porównywać je i finalnie wybrać swoje ulubione gatunki. Do wyboru są 3 opcje degustacji: piw kraftowych, miodów pitnych i whisky.

Degustacja piw kraftowych połączona z foodpairingiem

Piwa kraftowe to nie tylko trend, ale też poszukiwanie produktów lokalnych, ręcznie robionych, za którymi stoi człowiek i jego pasja. Uczestników degustacji czeka trzygodzinna podróż po piwach świata w akompaniamencie idealnie uzupełniających je przekąsek.
Wycieczka rozpocznie się od Pilsnera i opowieści o tym piwie. Do jedzenia podana zostanie alzacka „pizza”, czyli flammkuchen z bekonem i oliwkami. Następnie goście warsztatów będą mieć do wyboru Wibier lub Hefeweizen, czyli delikatne i jasne pszeniczne gatunki piwa - do ich słodowego smaku z nutą korzenną idealnie pasuje sałatka z avocado, omleta i owoców cytrusowych, czego będą mogli doświadczyć na swoich podniebieniach uczestnicy spotkania. Kolejny klasyk z listy to American India Pale Ale (AIPA), bez którego nie da się poprowadzić degustacji, a do niego zostaną podane maleńkie empanadas z mięsem i morelami. Następnie uczestnicy będą mogli skosztować piw klasztornych: Dubbel lub Tripel. To bardzo mocne (8%+ alkoholu) i jednocześnie lekkie w smaku piwo - na warsztatach wystąpi ono w połączeniu z sałatką podciągniętą smakiem tajskiej bazylii. Styl piwny, który trzeba poznać to również Dry Stout - Guiness - wyraziste czarne piwo, którego smak uwypukli czekoladowe ciastko z wiśniami. Brzmi dobrze? Pora na jedno z najmocniejszych piw (alkohol 10%+) Barley Wine - tak zwany kominkowiec. Piwo niezwykle pełne i intensywne przypominające likier piwny w kompozycji z mocnym w smaku serem Stilton, orzechami i owocami. Na zakończenie i dla postawienia na nogi każdy z uczestników otrzyma filiżankę świeżo palonej kawy.

Degustacja miodów pitnych z manufaktury Miody Polskie z odpowiednio skomponowanym jedzeniem

Miód pitny był niezwykle popularny w średniowieczu - teraz wraz z modą na alkohole kraftowe przeżywa swój renesans. 3-godzinna degustacja miodów pitnych i znakomicie z nimi skomponowanego jedzenia to pomysł na spotkanie firmowe, podczas którego tradycja połączy się z nowoczesnością w najlepszym stylu.
Na rozpoczęcie degustacji - klasyczny półtorak, produkowany według historycznych i tradycyjnych receptur. Doceniany przez koneserów. Idealny wszędzie tam, gdzie wysoko cenione są tradycje polskiego miodosytnictwa. Do zestawu każdy uczestnik warsztatów otrzyma tarteletki z pasztetem z gęsi i piklami. Kolejnym trunkiem godnym wypróbowania będzie dwójniak - bukiet pełen słońca i blasku. Smak tego miodu podkreśli delikatna sałatka z kurczaka, żurawiny i sera z ziołową nutą. Następny trunek będzie wyrazisty i dojrzały w smaku - przepełniony taninami dębowych kuf znakomicie oddaje woń wysublimowanych, korzennych przypraw - zaserwowany zostanie w towarzystwie pieczystego i sezonowych warzyw. Kolejny miód pitny zaserwowany zostanie w towarzystwie orzechów i sera. Na finisz przygotowano finezję smaku: romantyczny napitek ozdobiony aromatem płatków dzikich róż w towarzystwie deserowym: najdelikatniejszej tarty jabłkowej z morelowym muślinem. Na koniec dla postawienia na nogi filiżanka kawy.

Degustacja whisky z czterech stron świata

Ponoć whisky najlepiej smakuje z jedzeniem, które jada się w miejscu jej wytwarzania. Najwyższa pora sprawdzić słuszność tego stwierdzenia. Oto wycieczka po czterech stronach świata dla prawdziwych gentlemanów!
Pierwszą stacją będzie Szkocja. Zaczynamy od klasyki - The Glenlivet 18 YO - uważanej za idealną pod względem wieku i elegancji. Jej korzenno-owocowe nuty idealnie harmonizują z tradycyjnym szkockim mięsnym pajem z owocową nutą. Następnie przyjdzie pora na zmianę kontynentu - Ameryka, czyli Whisky Knob Creek - jest produkowana w Clermont, a jej twórca pragnął oddać smak whisky sprzed okresu prohibicji. Trunek ma głęboki wyważony smak. Do niego najlepiej smakuje dobry kawałek amerykańskiego steka.
Pora na kraj kwitnącej wiśni, czyli Japonię. Hibiki to światowej jakości japońska whisky mieszana. Komponując tę whisky, master blender wykorzystuje 12-letnie destylaty słodowe z gorzelni Yamazaki i Hakushu. Do starzenia wykorzystuje się między innymi beczki wykonane z japońskiego dębu Mizunara oraz beczki po japońskim winie śliwkowym. Hibiki charakteryzuje się bogatym i owocowym bukietem. Zostanie ona zaserwowana z najsłynniejszą japońską wołowiną z Kobe podaną w najszlachetniejszy sposób jako Tataki (lekko grillowaną).
Na koniec pora na Indie - w tym kraju whisky była zawsze dobrem niezwykle pożądanym, jej smak przywieźli ze sobą Anglicy, a Hindusi zakochali się w niej bez pamięci. Amrut Raj Igla („Władca Orłów”) to whisky single malt produkowana w Indiach. Tworzona jest z jęczmienia rosnącego u podnóża Himalajów, z tego samego miejsca czerpana jest krystalicznie czysta woda. Nie jest ona ani filtrowana na zimno, ani barwiona karmelem, dzięki czemu zachowuje swój prawdziwy oryginalny smak. Raj Igla charakteryzuje się mocno owocowymi nutami. Z czym najlepiej smakuje? Z małym sorbetem z mango z nutą chili. Na zakończenie na wszystkich uczestników będzie czekała filiżanka kawy dla otrzeźwienia lub dobrej czarnej herbaty.

Niniejszy voucher na degustacje zawiera

W skład pakietu wchodzi:
- degustacja piw kraftowych, miodów pitnych lub whisky (w zależności od wybranego wariantu),
- prezentacja prowadzona przez dedykowanego eksperta,
- prywatna przestrzeń w nowoczesnym studiu kulinarnym,
- kawa lub herbata,
- możliwość dokupienia innych warsztatów tematycznych w cenie 150 zł/os. (lista warsztatów poniżej).

Warianty cenowe vouchera:
- Degustacja piw kraftowych połączona z foodpairingiem – 270 zł/os.
- Degustacja miodów pitnych z Manufaktury Miody Polskie z odpowiednio skomponowanym jedzeniem – 270 zł/os.
- Degustacja Whiskey z czterech stron świata – 590 zł/os.

Ważne informacje:
- organizator zastrzega sobie prawo do zamiany alkoholu na odpowiednik smakowy i cenowy ze względu na możliwy brak produktu,
- minimalna ilość uczestników – 6, maksymalna – 20,
- czas trwania spotkania to ok. 3 godziny – za każdą następną godzinę 250 zł.

Rekomendowane dla

Dodatkowe 2-godzinne warsztaty w cenie 150 zł/os.:

Kawa Speciality
Dwugodzinne warsztaty dla prawdziwych miłośników smaku i zapachu dobrej kawy. Podczas nich można będzie poznać podstawowe informacje o kawach Speciality, czyli unikalnym gatunku, który zajmuje tylko 1% światowych zbiorów kawy, rosnącej naturalnie, zbieranej ręcznie i suszonej na słońcu. Podczas warsztatów można nauczyć się parzenia kawy w Kemeksie i Dripie oraz zasmakować najlepszych kaw Speciality w towarzystwie drobnej przekąski i lekkiego deseru.

Sekrety przyprawiania kawy, herbaty, koktajli, drinków i ciast
2-godzinne spotkanie wśród najgłębszych aromatów. Podczas warsztatów można poznać sztukę łączenia przypraw i sposób przyprawiania kawy, herbaty, koktajli, drinków i ciast. Przyprawy to prawdziwe królowe kuchni. Od nich zależy nie tylko smak potraw, ale również nasze zdrowie i samopoczucie. Podczas spotkania będzie okazja do tego, by wspólnie z kucharzem przyrządzić mieszanki przypraw i spróbować, jak smakują z kawą czy herbatą. Uczestnicy warsztatów nauczą się, jak przyrządzić zdrowe drinki. Po kursie każdy zabierze ze sobą do domu samodzielnie przygotowaną przyprawę.

Sekrety przyprawiania wołowiny, wieprzowiny i drobiu
Od lat doprawiasz każde mięso w ten sam sposób? Pora na edukację w tej dziedzinie. Podczas dwugodzinnych warsztatów u boku szefa kuchni poznasz wiedzę teoretyczną o przyprawach, dowiesz się, jakie mają właściwości i jak ich używać, aby oddały potrawie to co najlepsze. Osoba obdarowana zaproszeniem nauczy się przygotowywać wspólnie z kucharzem mieszanki przypraw do mięs w stylu azjatyckim, meksykańskim czy włoskim. Na koniec creme de la creme spotkania - uczestnicy przygotują dania z tymi przyprawami, aby mogli je od razu wypróbować i od teorii przejść wprost do soczystej i smacznej praktyki. Po kursie każdy zabierze ze sobą do domu, samodzielnie przygotowaną przyprawę.

Sekrety przyprawiania dań wege, ryb i owoców morza
Voucher na 2-godzinne warsztaty przyprawiania dań wegańskich, ryb i owoców morza, prowadzone w oparciu o składnicę wiedzy krajów, gdzie dania wegetariańskie są podstawą żywienia, a ryba ląduje na talerzach mieszkańców codziennie. Osoba obdarowana zaproszeniem z pomocą kucharza nauczy się przygotowywać mieszanki przypraw, dowie się, jakie mają właściwości i jak ich używać, aby wydobyć subtelny smak ryb i owoców morza. Po kursie każdy zabierze ze sobą do domu samodzielnie przygotowaną przyprawę.

Warsztaty parzenia herbaty
Podczas dwugodzinnej podróży po świecie herbaty osoba obdarowana voucherem odkryje wiele gatunków, smaków, a także zastosowań herbaty. Herbaciana wyprawa będzie prowadzić przez Chiny, gdzie uczestnicy zasmakują tradycyjnej białej oraz zielonej herbaty z tego kraju. W kraju kwitnącej wiśni czeka na nich czajniczek zielonej japońskiej Matchy. Podczas spotkania uczestnicy warsztatów poznają również historię i rodzaje herbat. Odbędzie się też pokaz parzenia, a na koniec każdy będzie mógł zrobić swoją własną mieszankę herbaty z dodatkiem owoców, kwiatów czy ziół.

Recenzje

Ocenianie produktów jest dostępne, tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub zarejestruj

Tagi

Użyj spacji aby rozdzielić tagi, apostrofów aby wpisać frazy.

Prezentowe Pogotowie

Czyli jak dobrać idealny prezent dla miłośnika degustacji :)

  • pogotowie prezentowe Jest wiele okazji, które powinno się świętować wraz z ukochaną osobą. Wspólne uroczystości bowiem to wyjątkowe chwile, kiedy wracają wspomnienia...
  • pogotowie prezentowe Chcesz podarować rodzicom albo przyjaciołom niespotykany prezent na rocznicę zawarcia związku małżeńskiego? Voucher na lekcje gotowania to niebanalny prezent dla...
  • pogotowie prezentowe Zbliża się ślub Twoich znajomych, a jeszcze nie masz ciekawego pomysłu na prezent ślubny? Szukasz czegoś oryginalnego, co będzie świetnym...
  • pogotowie prezentowe Poszukiwanie upominku dla specjalistów w swojej dziedzinie to nie lada wyzwanie. Jeżeli szukasz prezentu dla osoby, która profesjonalnie zajmuje się...
  • pogotowie prezentowe Urodziny, rocznice, walentynki – wszystkie te święta to świetna okazja do podarowania bliskiej osobie wyjątkowego prezentu. Jednak kiedy nie mamy...