Krewetki czy moules brochettes? Łosoś norweski czy karp złowiony w polskim stawie? Ryby i owoce morza to wyjątkowo delikatna materia, która odpowiednio doprawiona i przyrządzona może stać się gastronomiczną ekstazą i finezją smaku. Ich przygotowywanie to jednak prawdziwa sztuka i wyższa szkoła jazdy.
Voucher na warsztaty przygotowywania ryb i owoców morza to dobry pomysł na prezent nawet dla osób, które świetnie radzą sobie w kuchni. Podaruj im możliwość rozwoju swoich umiejętności. Ten wyjątkowy kurs kulinarny odbywa się w szkole gotowania na warszawskim Mokotowie, w specjalnie do tego zaprojektowanym nowoczesnym studiu kulinarnym. Zajęcia prowadzone są przez profesjonalny zespół trenerów i asystentów z wieloletnim doświadczeniem na rynku. Podczas 3-4 godzinnego kursu do dyspozycji uczestników są najwyższej jakości produkty z własnego gospodarstwa (produkty lokalne) i importu (produkty etniczne).
W grupie kulinarnych pasjonatów (8-16 osób) przeżyjecie niezapomnianą kulinarną przygodę. Wypłyniecie na głębokie wody sztuki gastronomicznej. W trakcie części teoretycznej kursu uczestnicy zostaną zapoznani z podstawowymi rodzajami ryb i owoców morza. Nauczą się, jak kreatywnie wykorzystywać je w kuchni. Omówione zostaną kwestie związane z odpowiedzialną konsumpcją w aspekcie ginących gatunków, by następnie w części praktycznej przyrządzić cztery wyselekcjonowane potrawy. I tutaj robi się naprawdę pysznie!
Podczas kursu można poznać specjalistyczne przyprawy, doskonale komponujące się z rybami czy owocami morza. Wyzwaniem dla kursantów będzie przygotowanie ostryg z tabasco, cytryną, solą i zielonym pieprzem marynowanym. Fani krewetek będą mieć okazję, by zanurzyć je w pysznej tempurze, w salsie z mirinu, sosu sojowego, kolendry i chilli. Mule brzmią dość egzotycznie? Podczas warsztatów będzie można samodzielnie przyrządzić je w nowoczesnej formie szaszłyków z boczkiem. Brzmi ciekawie? Będzie też okazja, by przygotować profesjonalne risotto! Oczywiście w pysznej wersji rybnej – w towarzystwie filetu z labraksa, kopru i pomidorków cherry. A to wszystko, by na koniec oddać się najwspanialszej ze sztuk kulinarnych – degustacji.
Szkolenie kulinarne poprowadzi Tom Ekler – specjalista od win i wyrafinowanej kuchni śródziemnomorskiej, który ukończył z najwyższym wyróżnieniem University of West London (Międzynarodowa Sztuka Kulinarna) oraz Thames Valley University (Gastronomia i Obróbka Żywności). To autorytet kulinarny z ponad 17-letnim doświadczeniem w pracy w najbardziej renomowanych restauracjach w Polsce i Anglii. Pod skrzydłami takiego szefa kuchni śmiało można zawalczyć o rozwinięcie swojego talentu kulinarnego. Spraw, aby bliskie Ci osoby, w kuchni śródziemnomorskiej poczuły się, jak ryby w wodzie!
Warto skorzystać z naszego kreatora voucherów, dzięki któremu na białej kartce papieru i tylko przy wykorzystaniu domowej drukarki, stworzysz piękny kupon prezentowy z fantazją – z Twoimi życzeniami, grafikami zdjęciami – z dedykacją dla ukochanego szefa kuchni.