Do wyboru są następujące opcje 3-godzinnych warsztatów kulinarnych: 1.Dla Wegetarian i Flexitarian Warsztat dla tych, którzy nie jedzą mięsa lub starają się ograniczać jego ilość. Na świecie są miliony wegetarian i flexitarian, którzy wypracowali wspaniałe smaki. Korzystając z tej wiedzy, przygotowaliśmy dla Was inspirujący warsztat. Będzie smacznie, ciekawie, prosto, a przede wszystkim zdrowo. Mamy nadzieję, że zdobytą wiedzę oraz przepisy wykorzystacie w Waszym domu. Nasz powitalny drink na pewno rozgrzeje atmosferę. 2.Thai Street Food Warsztat dla zakochanych w smakach Tajlandii. Kuchnia tajska, to teraz najbardziej "gorący" smak. Pachnący kafirem z nutą kokosa. Kto potrafi się jej oprzeć. Jednak nadal mało wiemy o typowych dla niej składnikach i oryginalnych smakowo sosach. Jak zwykle diabeł, a tak naprawdę smak, tkwi w szczegółach i na taką kulinarną przygodę Was zapraszamy. Nasz kucharz szczególnie upodobał sobie tę kuchnię, więc chętnie korzysta ze szkoleń w Tajlandii i tamtejszego słońca przy okazji :-) Na powitanie, na rozgrzanie atmosfery , typowy dla kuchni tajskiej drink. Nasz kucharz z Waszą pomocą przygotuje najpopularniejsze dania z ulicznych bazarków i budek z jedzeniem. 3.Smaki Latyno-Amerykańkie: Fiesta Latina Warsztat dla tych, którzy lubią proste i wyraziste smaki, a także bardzo kolorowe i szybkie w przygotowaniu jedzenie. To idealna i bardzo modna kuchnia na wszelkiego rodzaju eventy oraz luźne spotkania. Przyjdźcie do nas i zobaczcie, jakie to proste. Może jakiś przepis zagości w Waszym domu na dobre. Nasz powitalny drink na pewno rozgrzeje atmosferę. 4.Smaki Azji - Indochiny Ciekawie przyprawione, zakręcone dania na każdą okazję. Warsztaty dla tych, którzy kochają smaki Azji i lubią z nimi eksperymentować. Indochiny, to połączenie smaków Indii, Chin, Wietnamu i Laosu. Tu nie ma żadnych reguł, po prostu potrawa musi pięknie pachnieć, smacznie wyglądać i być pyszna. Łatwe?! A wszystko dzięki indyjskim i chińskim przyprawom z dodatkiem francuskiej finezji. Na początek, żeby nieco rozgrzać atmosferę, zaproponujemy typowy dla kuchni azjatyckiej drink. Nasz kucharz z waszą pomocą przygotuje: podstawowy sos, bez którego nie możemy nawet wspominać o tej kuchni, zestaw 5 małych dań, typowych dla tego regionu oraz deser. 5. RYBY I OWOCE MORZA Dzika przyjemność! Warsztat dla smakoszy i miłośników ryb. Wszyscy cenimy ryby za ich delikatność, unikalny smak i wartości odżywcze. Poprzedniego dnia wieczorem przyjeżdżają świeże ryby, więc w środę zapraszamy na to, co najlepszego złowiliśmy. Przygotowanie ryb wymaga niemało wiedzy i doświadczenia i tym chcemy się z Wami podzielić. Na powitanie kieliszek tego, w czym ryby lubią pływać najbardziej. Pod czujnym okiem naszego kucharza: przygotujecie przyprawę i sos do ryb, upieczecie, udusimy lub usmażymy to, co złowiliśmy, zrobicie sałatki i ciekawe dodatki, przygotujecie coś lekkiego na deser, pobawicie się w sztukę dekoracji. 6. Smaki Kalifornii: California Dream Warsztat dla tych, którzy cenią niebanalne smaki. Marzymy o kulinarnej podróży do Kalifornii, bo jej kuchnia jest niebanalna. Łączą się w niej smaki Włoch, Chin, Japonii, Meksyku i wielu innych krajów. Każdy tu znajdzie coś, co go zauroczy. A przy tym jest ona lekka, ze szczyptą ekscentryzmu. I takie to potrawy będziemy razem tworzyć. Ta kuchnia, to naprawdę świetna zabawa bez względu na to, czy lubimy czy nie lubimy gotować. Zaczniemy przygotowanym przez nas Szalonym Drinkiem i równie zaskakującą przekąską. 7. Smaki Japonii: Miso, Onigiri, Okonomiyaki Zapraszamy na warsztaty autentycznych, ale prostych dań. Po erze sushi, teraz one królują w barach i food trakach Londynu i Nowego Yorku. Można je w łatwy sposób samemu przyrządzić w domu i zaskoczyć znajomych. U nas nauczycie się, jak to zrobić, poznacie japońskie przyprawy i miło spędzicie czas. Na powitanie typowy dla tego regionu drink. 8.Najlepsze Mięsa: dla wytrawnych mięsożerców Wołowina, to szlachetne, niezwykle smaczne, wartościowe, ale wymagające mięso. W większości z nas czasami budzi się mięsożerca i wtedy mamy dziką ochotę na kawałek mięsa. Dobrze byłoby umieć odpowiednio je przyrządzić, bo to właśnie często od tego zależy jego smak, a nie od samego mięsa. Nie bójcie się wołowiny, tylko nauczcie się od nas, jakie smaki można z niej wyczarować. Pokażemy, jakie są gatunki mięsa. Opowiemy czym się różnią i jak je przyrządzać. Na początek coś mocniejszego do picia, bo to warsztaty dla poważnych kucharzy.